İç Cephe Alçı Sıva ve Boya
Alçı Sıva: Kaba – ince sıvası yapılmış yüzeye, tuğla, beton, brüt beton, gazbeton, bimsblok vb. malzemeler üzerine doğrudan, boyalı zemine çentik atarak veya geçiş astarı kullanılarak uygulanabilen torbalanmış alçı bazlı hazır sıvadır.
Boya: Mekanınızı değiştirmenin en çarpıcı yolu boya yapmaktan geçer. Boyalarla bir mekanı olduğundan daha büyük ve daha aydınlık gösterebilirsiniz. Ayrıca seçeceğiniz renk de ortamda farklı bir atmosfer yaratmanızda etkili olacaktır. Renklerin özelliklerinden dolayı farklı etkileri vardır. Sıcak renkler alanı daraltırken, soğuk renkler genişlik hissi verir.
1-Ekonomiktir. Çimento, kum, kireç, ile yapılan kaba ve ince sıvaya kıyasla, alçı kullanımı % 20 daha ucuza mal olmaktadır.
2-İnşaatın ekonomisinde belki de en önemli katkıyı çabuk kuruyarak inşaatı hızlandırmakla sağlar.
3-Yapı malzemelerinin yanıcılık sınıfı incelendiğinde alçı A grubunda bulunmaktadır.
4-Alçı hafiftir. Bina yükünün hafiflemesi ile elde edilecek deprem güvencesi alçı sıvalı binalar için başlı başlına bir avantaj olacaktır.
5-Alçı Doğal Klimadır. Alçının mikroskobik boşlukları vardır, sobanızı yaktığınızda duvarların hemen ısınmasını sağlar. Odanızı kışın sıcak, yazın serin tutar. İç mekanlar da oluşan rutubeti çabucak emer, hava kuruyunca da ortama iade eder.
Dış Cephe Mantolama ve Boya
Başta sanayi ve konut olmak üzere enerji tüketimi hızla artmaktadır. Yapılarda enerjinin büyük bir kısmı da ısıtma ve soğutma amaçlı olarak tüketilmektedir. Söz konusu bu enerjinin etkin kullanılması ısı yalıtımı ile mümkün olabilir.
Mantolama Günümüzdeki en etkili ısı yalıtım sistemi olup, ortalama %50 ile %60'lık ısı yalıtım tasarrufları sağlanabilmektedir. Sadece ısı yalıtım değil, ayrıca ses yalıtımı da sağlamaktadır. Özellikle gürültülü ve kalabalık alanlarda bulunan yapılarda çok işe yarayacak olan mantolama yöntemi, yalıtım konusunda tam bir uzmandır.
Kendini 2 – 5 yıl gibi bir süreden başlayarak yapılan yakıt tasarrufu sayesinde, yapılan harcamayı kullanıcısına geri sunmaktadır. Mantolama dış cepheye yaptırılmalı. İçten yaptırılan mantolamada tam anlamıyla verim alınamıyor.
1-Sağlıklı ve nefes alan bina fiziğine uygun bir dış cephe sunar.
2-Daha az yakıt tüketimi sayesinde hava kirliliğinin önlenmesine katkı sağlar.
3-Dıştan yalıtım uygulamaları yoğunlaşmanın bina dış yüzeyinde olmasını sağlayarak rutubetsiz ve konforlu bir mekan sunar.
4-Duvar iç sıcaklığının, oda sıcaklığına yakın olması sayesinde hava hareketini ortadan kaldırır, yüzey bozulması, sıva ve boya dökülmelerini engeller.